Tapasztalatból mondhatom, hogy az esküvő teljes megszervezése nem egyszerű feladat. Mivel esküvőszervező végzettséggel is rendelkezem, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy számos esetben kértek meg barátnőim a saját nagy napjuk megtervezésében, lebonyolításában.

Az esküvő szervezése ideális esetben megkezdődik már 6-8 hónappal a nagy napot megelőzően. Folyamatos feladatok vannak ebben a minimum fél évben, mint helyszínbejárások, vendéglista, szolgáltatók keresése, egyeztetés velük, árajánlatok bekérése, szerződések, minden egyes apróság megrendelése, megvásárlása a cipőtől a menyasszonyi szütyőig. Rengeteg utánajárás, tervezés, egyeztetés kell ahhoz, hogy a nagy napot ne állítsa fejre a szervezetlenség.

Miben segít az esküvői weblap?

Az esküvő előtti napokban rengeteg váratlan dolog történik. Lebetegszik valaki, át kell alakítani az ültetést, újra a grafikushoz és nyomdába kell rohangálni, a körmösnek váratlanul el kell utaznia és még sokáig sorolhatnám, hogy mennyi minden történhet az utolsó pillanatban még akkor is, ha mindent részletesen elterveztünk. A szolgáltatókkal az utolsó egyeztetéseket is meg kell ejteni, el kell hozni a ruhát, az esküvő előtti napjaink csak ezekről a teendőkről szólnak. Épp ebben az időszakban kezdődik el a folyamatos telefoncsörgés. Hogy jutok el a helyszínre? Hol is lesz pontosan? Hol van szállás? Van ott jó taxi? Meg tudod adni a számát? Mit kértek ajándékba? És még sokáig lehetne sorolni a kérdéseket, amiket 50-100 ember tesz fel ilyenkor. Van, aki többször is felteszi ezeket a kérdéseket. Mivel az esküvőket leginkább a menyasszonyok szervezik, könnyen elképzelhető (és sajnos nem egy nőtársunkkal történt már meg), hogy mire odaér a nagy naphoz, már teljesen elfáradt, remeg az idegtől, nem tud enni egy falatot sem és összességében nem élvezi a nagy napot. Tényleg erről álmodunk kislánykorunk óta? A cél az, hogy minél nagyobb terhet levegyünk saját magunk válláról. Ahhoz, hogy az utolsó hetekben ne váljunk az esküvőnk call centeres munkatársává, készíttessünk egy esküvői weblapot, ahol minden lényeges információ megtalálható: helyszín, időpontok, elérhetőségek, ajándéklista, Google Maps térkép, biztosítsunk visszajelzési lehetőséget. A nagy nap után pedig egyenesen fel lehet tölteni a képeket, nem kell újra mindenkivel beszélni, hogy hol érheti el a fotókat.

A cél, hogy egy minél nyugodtabb, igazán felhőtlen és boldog napunk legyen. Hiszen erről álmodunk kislány korunk óta.

Ha szükséged van egy esküvői honlapra, vedd fel velem a kapcsolatot!